O nas

Mesarstvo Blatnik – naši začetki

Naši prvi koraki segajo v leto 1991, ko je bila odprta prva trgovina v Ljubljani in kmalu za tem še mesnica na Vrhniki. Že takrat smo sami proizvajali presne mesnine, ki so bile zelo kakovostne, zato smo želeli povečati našo paleto izdelkov. Leta 1994 smo odprli naš proizvodnji obrat na Selah pri Lavrici. Naša proizvodnja se razvija iz leta v leto – tako po kakovosti kot po velikosti obrata in proizvodnje. Kasneje smo odprli še nekaj franšiznih trgovin, v katerih zagotavljamo popolno ponudbo za naše stranke.

Naše dejavnosti

Mesne dobrote s tradicijo!

 1. Proizvodnja

  Proizvajamo več kot sto vrst mesnih izdelkov, ki so narejeni iz prašičjega, govejega in konjskega mesa. Vse izdelke tudi polnimo, embalažiramo in deklariramo po željah stranke. Pri proizvodnji mesnih izdelkov skrbimo, da so kakovostni, da dodamo čim manj aditivov, da ni alergenov, da so varni za potrošnika. Vsi izdelki so pod stalnim nadzorom. V proizvodnji uporabljamo standarde HACCP IN ISO9001. Naši izdelki nosijo tudi oznake SQ in KUPUJEM SLOVENSKO. Redno se udeležujemo tudi ocenjevanja na sejmu AGRA, kjer smo vsako leto prejemniki več nagrad.

 2. Razsek

  Razsek izvajamo v proizvodnjem obratu, v katerem opravljamo tako makro kot mikro konfekcijo. Meso prejmemo iz klavnice in ga razsekamo na manjše kose za potrebe predelave in prodaje tako, da lahko ustrežemo vsaki želji naših strank. Kose mesa tudi embalažiramo.

 3. Odkup

  Goveje meso kupujemo na območju notranjske in dolenske regije, svinjino pa
  po vsej Sloveniji.

 4. Prodaja

  Meso in izdelke prodajamo v naših trgovinah v Ljubljani, na Lavrici, na Škofljici, na Igu, na Vrhniki, v Cerknici in na Vidmu. Naše meso in izdelki so tudi v drugih trgovinah predvsem v Ljubljani z okolico na Dolenjskem in na Notranjskem. Naše izdelke dostavljamo tudi v gostilne, domove, šole in vrtce.

Kakovost

Kakovost mesa in mesnih izdelkov je v mesni industriji bistvenega pomena. Za to skrbimo predvsem tako, da kupujemo živino od preverjenih rejcev.

Zelo pomembno je tudi, da skrbimo, da so tako meso kot tudi mesni izdelki vseskozi hranjeni na primerni temperaturi in da se t. i. hladna veriga ne prekine.

Obrat imamo registriran pod veterinarsko številko SI-130.

Priznanje za kakovost
Na ocenjevanju mesnih izdelkov v Gornji Radgoni, ki poteka v okviru Kmetijsko živilskega sejma, prejememo priznanja že od leta 2009.

Več o priznanjih in nagradah (klik)

Kratka zgodovina

Mesarstvo Blatnik skozi čas

November 2019

Nova franšizna trgovina SPAR partner Borovnica

V sodelovanju s SPAR Slovenija smo odprli novo Sparovo franšizno trgovino SPAR partner v Borovnici.

April 2016

Nova franšizna trgovina SPAR partner Videm

Na Vidmu v Dobrepolju je podjetje Rotra d.o.o. v sodelovanju s SPAR Slovenija odprla novo Sparovo franšizno trgovino SPAR partner Videm. To je že tretja franšizna trgovina Spar partner podjetja Rotra d.o.o.

Marec 2016

Nova franšizna trgovina SPAR partner Cerknica

Cerknici, na Cesti na jezero 11, podjetje Rotra d.o.o. je v sodelovanju s SPAR Slovenija odprla novo Sparovo franšizno trgovino SPAR partner Cerknica. To je že druga franšizna trgovina Spar partner podjetja Rotra d.o.o.

September 2015

Spar Slovenija odpira prvo franšizno trgovino SPAR partner Blatnik

Spar Slovenija uvaja novost v poslovanju na slovenskem trgu, saj jutri, 17. septembra, svoja vrata odpira prva franšizna trgovina SPAR partner Blatnik. Tej se bodo v prihodnosti pridružile tudi druge prodajalne pod samostojnim vodstvom partnerjev, ki bodo lahko uporabljali blagovno znamko SPAR, njihovo znanje in zagotavljali kakovostno ponudbo neposredno iz Sparovega distribucijskega centra.

April 1994

odprli smo proizvodnji obrat na Selah pri Lavrici

Naša proizvodnja se razvija iz leta v leto – tako po kakovosti kot po velikosti obrata in proizvodnje.

Maj 1991

Odprta mesnica Blatnik na Vrhniki

Že takrat smo sami proizvajali presne mesnine, ki so bile zelo kakovostne, zato
smo želeli povečati našo paleto izdelkov.

Marec 1991

Odprta prva trgovina v Ljubljani

Naši prvi koraki segajo v leto 1991, ko je bila odprta prva trgovina v Ljubljani.